Tip 1

Ook wij zijn wel eens vergeten om vlees eruit te halen. En bij een maaltijd willen wij wel een lekker stukje vlees. Maar geen nood.  Vul een bak/teiltje of pan met heet water. Doe om het vlees een plastic draagtasje. Zorg dat u de hengsels van de draagtas bijvoorbeeld om een pollepel knoopt en leg deze over de pan. De draagtas met het vlees hangt u in het water. Door de warmte van het water ontdooit het vlees op een rustige manier en kunt u na gelang de dikte van het vlees binnen een uur, het vlees kruiden en bakken. 

Wij verkopen ons vlees alleen diep bevroren. Waarom? hoor ik u zeggen! Ik zal het u uitleggen. Na het slachten zorgt onze slager dat het vlees, die ondertussen gesneden is tot de producten die u kent zoals runderworst, hamlappen of shoarma geseald en ingevroren wordt. Wij halen het met onze auto met vriesruimte op en leggen het vlees direct in onze vriescel. De te verkopen producten leggen wij in onze horecavriezer. Daar kunt u uw keus maken uit ons assortiment. Wij verkopen het niet onbevroren. Als wij het dan niet zouden verkopen zouden wij er toevoegingen overheen moeten doen om het vlees goed te houden maar ook weer een normale kleur te geven alsof het net geslacht is. Dat willen wij dus niet.

Tip 2

Voor de maaltijd s'ochtends een riblap of ander dik stuk vlees eruit gehaald maar door omstandigheden wat later thuis gekomen en nu moet u alles nog voorbereiden. Aardappels schillen, groente wassen enz. En dan nog het lekkere stuk vlees bakken. Begin dan niet eerst met de aardappels en groente maar zet eerst uw stukje vlees rustig op. Ondertussen kunt u al het andere doen en als dan de aardappels gekookt zijn is uw stukje vlees ook klaar.